profinet

Ce este PROFINET?

Protocolul Ethernet industrial PROFINET descrie întregul schimb de date între dispozitivele I/O precum modulele I/O multiprotocol  şi sistemele Turck şi un controler, controlerul I/O cu master PROFINET. În această funcţie, PROFINET e folosit ca  succesor bazat pe Ethernet al protocolului de fieldbus PROFIBUS.

PROFINET este optimizat în privinţa schimbului ciclic de date şi oferă multe caracteristici noi faţă de fieldbus-urile clasice.

Privire de ansamblu a sistemului PROFINET de la Turck (Faceţi clic pentru a mări imaginea!)

Privirea de ansamblu vă oferă o primă impresie despre arhitectura reţelei şi diversele componente I/O şi de reţea.

Topologie de reţea PROFINET (Faceţi clic pentru a mări imaginea!)

Topologie de reţea flexibilă

Dispozitivele PROFINET I/O de la Turck au un switch integrat şi pot fi instalate în structură liniară ca sistemele fieldbus clasice.

În plus, PROFINET  acceptă topologiile standard de Ethernet precum stea, arbore sau inel. Astfel, instalarea reţelei se poate adapta cu uşurinţă la maşină sau la structura fabricii. În structura în stea sau arbore se folosesc switch-uri externe, care influenţează pozitiv funcţionarea întregului sistem.

Fast Start-up

Fast Start-up reduce timpul de la pornirea alimentării unui dispozitiv I/O şi stabilirea unei conexiuni cu controlerul I/O. Fast Start-up este în general definit de PROFINET ca fiind sub 500 ms. Modulele I/O de la Turck din seria TBEN-L  au timpi de pornire de până la 150 ms.

Cuplarea rapidă a dispozitivelor I/O e importantă pentru reducerea timpilor de aşteptare în aplicaţiile de schimbare a uneltelor. Astfel, frecvenţa tactului şi productivitatea pot fi crescute.

Diagnoză extinsă

În reţelele PROFINET,  funcţiile IT standard şi protocoale ca HTTP sau SNMP (simple network management protocol) sunt disponibile pentru diagnoza de reţea. Protocolul SNMP este, printre altele, o bază pentru scanarea topologiei PROFINET. Cu el, toate structurile reţelei pot fi citite online şi afişate grafic.

Toate gateway-urile multiprotocol Ethernet şi modulele I/O de la Turck sunt echipate cu un server web. Serverul web furnizează statistici şi setări pe lângă porturi de Ethernet şi o memorie de erori cu istoric şi diagnoză în text simplu.

     

Inginerie demonstrată

Configurarea sistemelor PROFINET urmează în mare parte tradiţia PROFIBUS.  Astfel, PROFINET ne oferă o inginerie foarte sofisticată şi uşor de utilizat faţă de alte protocoale Ethernet.  Noile fişiere de configurare GSDML  se bazează pe standardul XML şi permit structuri avansate şi funcţii noi. În plus, serverul web devine tot mai important ca instrument de configurare. Astfel, de exemplu, permite configurarea porturilor de Ethernet sau atribuirea numelui PROFINET.

Produse Profinet

Urmaţi aceste linkuri pentru a găsi produsul Profinet dorit din baza noastră de produse

Select Country

Turck worldwide