IO-Link

Ce este IO-Link?

În prezent, un număr tot mai mare de senzori şi actuatoare au deja microprocesoare folosite, de exemplu, la controlul afişării, parametrizării şi stocării datelor de configurare. De aceea, următorul pas firesc este adaptarea interfeţei binare standard şi crearea de funcţii suplimentare pentru a fi accesibile sistemului de automatizare.

Privire de ansamblu a sistemului IO-Link (Faceţi clic pentru a mări imaginea!)

De aceea, mulţi producători renumiţi în domeniul automatizărilor şi-au unit forţele şi au dezvoltat o interfaţă de comunicaţie independentă de fieldbus pentru senzori şi actuatoare:
IO-Link.

Compatibilitatea cu tehnologiile existente a fost obiectivul principal în timpul dezvoltării, pentru a garanta protecţia investiţiei.

Tehnologie

IO-Link se bazează pe o conexiune punct-cu-punct între senzor/actuator şi un modul de interfaţă. Până acum, conexiunea binară a fost proiectată doar pentru transferarea informaţiei de comutaţie, dar acum IO-Link permite transferarea a 2 bytes într-un ciclu de 2 ms  printr-un canal combinat de stare şi de date. Pe lângă valorile de proces, mai pot fi schimbate şi alte informaţii, precum parametrii sau mesajele de diagnoză. Acest lucru permite o comunicare universală cu senzorii şi actuatoarele până la "ultimul metru".

Select Country

Turck worldwide