Avantaje

Pictogram of a cloud within a protective shield

Preprocesare date pentru securitate în aplicații cloud 

În Codesys, nu numai că programați sarcinile de control ale controlerelor de margine, ci și preprocesarea și filtrarea datelor. Acest lucru reduce efectiv fluxul de date în cloud, ceea ce, pe lângă efectele pozitive asupra lățimii de bandă, oferă și un avantaj de securitate. Păstrarea datelor sensibile în rețeaua OT reduce riscul de hacking și furt de date.

Utilizare la nivel mondial și flexibilitate în programele de control multiprotocol

Datorită Codesys, programele PLC pentru utilizare globală pot fi dezvoltate cu controlere multiprotocol și module I/O. Utilizați programe de control pe diferite sisteme, indiferent de protocolul Ethernet utilizat.

Pictogram of a globe with check
Alt tag: Pictogram with two opposing arrows in a rectangle

Codesys controlează cuplajele de rețea

Există cu siguranță o justificare pentru numeroasele protocoale și tipuri de rețea în automatizarea industrială și fiecare are punctele lor forte. CAN, de exemplu, este adesea utilizat la cel mai scăzut nivel de automatizare, nivelul de mai sus fiind conectat în rețea cu PROFINET și protocoale comparabile. Comunicarea dintre rețelele OT și IT este realizată din ce în ce mai mult prin OPC UA. Cu Codesys, toate aceste protocoale și niveluri pot fi mapate într-un singur program de control. În acest scop, PLC-ul IP67 TBEN-L-PLC poate fi operat ca master într-o rețea și ca sclav în altă rețea cu același protocol sau alt protocol Ethernet.

Software de control neutru fără costuri de licență

Spre deosebire de mediile alternative de programare PLC, Codesys are costuri de licență asociate cu componenta hardware. Aceasta înseamnă că actualizările suplimentare sau instalările software-ului de programare nu implică costuri suplimentare.

Pictogram with an open hand holding bank notes
Pictogram of an open hand holding a network structure

Target sau Web Visu: control și vizualizare pe o singură platformă

Cu funcția de vizualizare Codesys, puteți programa vizualizări și interfețe utilizator pentru diferite dispozitive finale. Acestea pot fi afișate pe comenzile HMI, cum ar fi TX700 și TX500 ale lui Turck sau într-un browser web ca vizualizare web. Programarea aplicației de control și vizualizarea în același instrument elimină programarea complicată a interfeței.

Software de vizualizare TX Visu Pro

Dacă capacitățile de vizualizare ale Codesys nu sunt suficiente sau dispozitivele HMI din seria TX trebuie să comunice cu controlere de la alți producători la nivel de protocol HMI, Turck oferă propriul său program de vizualizare puternic: TX VisuPro este mediul de dezvoltare Turck pentru crearea de interfețe grafice de utilizator.

Screenshot of the program interface from TX Visu Pro

TX VisuPro este fără licență și oferă un mod de simulare integrat pentru crearea și testarea unei vizualizări fără hardware existent

Software-ul oferă un driver Codesys pentru a-l conecta la controlerele Codesys. În plus, TX Visu Pro poate comunica în paralel cu până la opt controlere identice sau diferite. Printre altele, sunt acceptate protocoalele HMI ale următorilor producători de control: 

  • Siemens 
  • Phoenix Contact
  • Allen-Bradley
  • Beckhoff

Codesys (V2, V3): 

  • Mitsubishi
  • Omron
  • Modbus (TCP, RTU)
  • CANopen
  • OPC UA (Server, Client)
  • MQTT

Funcții avansate, cum ar fi controlul gesturilor, planificatorul, Java Scripting, camerele IP, e-mailurile sau urmăririle de audit pot fi generate rapid și intuitiv.

TX VisuPro este fără licență și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Turck. Datorită modului de simulare integrat, crearea și testarea unei vizualizări sunt posibile chiar și fără hardware-ul disponibil.

Select Country

Turck worldwide

to top