Sistemul excom I/O de la Turck e omologat acum pentru aplicaţii maritime

Sistem excom I/O pentru aplicaţii maritime

15/14 – Noul rack cu certificare pentru aplicaţii maritime face ca sistemul excom să fie adecvat la bordul navelor.

Mülheim, 21 octombrie, 2014 – Sistemul excom I/O de la Turck a fost omologat pentru aplicaţii maritime şi poate fi acum folosit în aplicaţii care necesită certificare de la Germanischer Lloyd, Det Norske Veritas, Bureau Veritas sau Lloyd’s Register. Aici se încadrează, de exemplu, montarea în pupitre de comandă, carcase sau tablouri electrice de la bordul vaselor sau al platformelor petroliere. Special pentru sectorul exigent al industriei navale, Turck a proiectat propriul rack ranforsat mecanic, pentru a asigura exploatarea în siguranţă la bord.

Sistemul excom poate fi instalat şi în Zona 2, şi în Zona 1. Toate modulele cu circuite cu protecţie intrinsecă ce ajung până în Zona 0 pot fi folosite în rackul omologat în aplicaţiile maritime şi au certificare pentru mediul maritim. Excom întruneşte cerinţele EMC relevante fără implementarea niciunei alte măsuri suplimentare, precum carcasele de metal sau presetupele EMC. Dacă o anumită aplicaţie necesită utilizarea de carcase, acestea trebuie să aibă protecţie la explozie.

La fel ca în cazul tuturor sistemelor excom, versiunea destinată industriei navale oferă avantaje precum o punere în funcţiune simplă şi mentenanţă în timpul funcţionării sau sistemul de diagnoză cu leduri care indică starea sistemului, comunicaţia internă şi externă prin fieldbus şi periferie.

Select Country

Turck worldwide