Your Global Automation Partner

SELECTAREA ENCODERULUI CORECT PENTRU APLICAȚIA DV ESTE SIMPLĂ

De la Linia Efficiency la encoderele Premium cu detecție fără contact

AFLAȚI MAI MULTE

Portofoliu de encodere pentru numeroase aplicații industriale

Monitorizând sigur viteza sau detectează poziția, direcția de rotație și unghiul de rotație - encoderele sunt utile pentru diverse sarcini de măsurare industriale. Gama cuprinzătoare de la Turck oferă utilizatorilor produse cum ar fi dispozitive cu alezaj şi ax solid precum şi modele oferită de Turck, de la detecţie complet fără contact şi fără uzură. Turck vă poate ajuta să alegeți senzorul ideal, fie că doriți encodere Efficiency pentru aplicații standard sau encodere Premium  grad de protecţie IP67/IP69K pentru medii agresive.

Encodere fără contact

Datorită principiului de măsurare inductivă, encoderele fără contact de la Turck sunt fără uzură și fără interferență, deoarece nu există nicio cuplare mecanică între senzor şi elementul de poziţionare de pe ax. Beneficiind de gradele de protecție IP67/IP69K și putând să tolereze deviații ale axului (de până la 4 milimetri), aceste encodere pot fi folosite sigur chiar și în cele mai dificile condiții.

Encodere cu alezaj

Encoderele cu alezaj sunt montate cu un braț de torsiune, fapt care le face ideale pentru aplicații dinamice. Turck oferă encodere cu alezaj cu tehnologie fără contact sau convențională. Dispozitivele sunt disponibile în dimensiuni de la 24 la 100 mm în diametru, cu ieșire incrementală, cu o singură tură sau multitură.

Encodere cu ax plin

Encoderele cu ax plin montate cu cuplaj tip burduf sunt mai puțin sensibile la vibrații și șocuri. Turck oferă dispozitive cu grade înalte de protecție de până la IP69  sau cu tehnologie cu lagăre duble pentru a răspunde cerințelor aplicației dv. Encoderele cu ax plin sunt o soluție sigură și pentru aplicațiile care implică roți de măsură.

Tot ce trebuie să știți despre encodere...

Tipul de ieşire și dimensiunea cadrului, precum și tipul de ax și diametrul axului sunt criterii esențiale când vine vorba de alegerea encoderului adecvat.

Tip de ieşire

Incremental, cu o singură tură sau multitură

Incremental, cu o singură tură sau multitură

Selectați tipul de ieşire al encoderului în funcție de informațiile necesare de la senzor.

  • Encoderele incrementale înregistrează o schimbare a unghiului fără a se raporta la poziția curentă, permițând ca valori ca poziția unghiului relativ, viteza sau direcția de rotație să fie calculate.
  • Encoderele cu o singură tură oferă informații despre poziția curentă a axului. Encoderul generează o valoare absolută în cadrul unei singure rotații de 360°.
  • Când  și numărul rotațiilor pe axă trebuie înregistrat, e nevoie de un encoder multitură. Dispozitivul este capabil să scoată o valoare absolută ce reprezintă mai mult de o rotație în domeniul de detecţie.

Tip de ax

Ax plin sau ax cu alezaj

Ax plin sau ax cu alezaj

Necesitatea unui ax cu alezaj sau a unui ax plin, depinde de tipul de ax din aplicația dv. Encoderele cu alezaj sunt în general mai ușor de montat, în timp de encoderele cu ax plin reprezintă o soluție mai bună când sunt expuse la șocuri și la vibrații constante.

  • Când se folosește un encoder cu ax plin, axul folosit este de regulă montat pe encoder cu un cuplaj tip burduf. Această componentă compensează orice posibilă nealiniere între ax și encoder.
  • Când se folosește un encoder cu alezaj, axul folosit este fixat cu ajutorul  unei cleme inelare pentru a crea o conexiune între ax și encoder. Un encoder cu alezaj poate fi proiectat ca alezaj cu gaură înfundată sau ca alezaj convențional.

Diametru ax

Potrivire precisă

Potrivire precisă

Sunt disponibile encodere cu alezaj sau cu ax plin de la Turck în care se pot fixa axuri cu diverse diametre cuprinse între 6 și 42 mm. Această mare varietate garantează că axul introdus este ținut fix. 

Gama de dispozitive fără contact de la Turck este îndeosebi flexibilă și poate acoperi diverse diametre de ax, datorită modelului specializat și multiplelor manșoane adaptoare.

Dimensiune construcţie

Diametrul exterior corect

Diametrul exterior corect

Diametrul exterior al unui encoder este în general exprimat ca ”dimensiunea construcţiei”, de exemplu: Ø 58 mm Cerințele aplicației dumneavoastră vor stabili dimensiunea adecvată a encoderului dv.

Componente personalizate

Pe lângă cele patru criterii de bază, baza de date a produselor Turck vă oferă o imagine a multor altor proprietăți. Filtrați baza de date a produselor conform cerințelor individuale pentru a găsi rapid și ușor encoderul potrivit aplicației dv.

În acest film: Encoderele facilitează procese finale de ambalare complet automatizate

Encoderele de la Turck sunt utile în mod special în sistemele automatizate de ambalare finală, când pot fi folosite pe brațul robotului, pe conveierul cu role sau rola de bandă adezivă. Acest film evidențiază avantajele specifice ale fiecărei versiuni de encoder.

Detecția unghiului fără contact

Adio senzori de capăt de cursă: Laempe Mössner Sinto GmbH folosește encoderul QR24-IOL de la Turck pentru a detecta dinamic mișcările de legănare în mașinile de miezuit. IO-Link simplifică configurarea și cablarea.

AFLAȚI MAI MULTE

Întrebaţi un expert

Doriți să aflați mai multe despre potențialul encoderelor sau căutați o soluție individuală pentru compania dv? În acest caz, contactați-i pe experții noștri în senzori de deplasare liniară și rotativă. Completați formularul de contact pentru a solicita sfatul de care aveți nevoie.

Christian Voß

Director management de produs senzori de poziție liniară/rotativă

Please select a salutation

Vă rugăm introduceți prenumele Dvs.

Vă rugăm introduceți numele Dvs.

Vă rugăm introduceți numele firmei Dvs.

Vă rugăm introduceți orașul Dvs.

Vă rugăm introduceți țara Dvs.

Vă rugăm introduceți adresa Dvs de e-mail.

Vă rugăm introduceți numărul Dvs. de telefon

Vă rugăm să citiți politica de confidențialitate și să confirmați bifând checkbox-ul

* necesar

#DigitalInnovationPark

Proiectarea digitală a proceselor industriale, controlul descentralizat al aplicațiilor, după cum este necesar și punerea în aplicare a datelor relevante sunt subiecte cheie în actualizările noastre periodice ale Digital Innovation Park.

Explorați cele mai noi inovații de la Turck pentru Industria 4.0 și IIoT.

to top